Magamról

17 múltam évek óta. Diáknyúzó vagyok munkaidőben. Szabadidőmben keresem magam és azokat a dolgokat, amitől épülhet (belső)világom.

2017. január 26., csütörtök

Tizenötödik nap

 Egy kolléganőm rákérdezett, hogy fogytam-e, mert szerinte igen. Jól esett és a folyóson boldogan lépkedtem. Mindig mosolygok, hogy egy kis bóktól, ami a külsőmre vonatkozik, mennyire fel tud dobódni a lelkem. Nem sokszor volt része benne. (Ez is segít, hogy tovább lendüljek és ne akarjak tingli-tanglizni.) 
Este megint keresgettem a régen nem használt dolgaim közt, hogy mit tudnék visszaemelni a ruhatáramba. A rég kihízott vagy sosem hordott darabok között találtam jókat, amikkel színesítem a ruhatáramat. Megfigyeltem, hogy hajlamos vagyok mindig ugyanazokat a darabokat hordani. Ha változom, akkor a ruhatáram is tegye azt, ha kismértékben is. Felvehettem végre azt a pulcsit, amiben nagyon kidudorodott a hasam egykor! 
Technikai problémáim  miatt még egyszer vissza kellett menni Katához, hogy a hét második felére elég legyen a "kajám". Többször írtam, hogy lelkesít és odafigyel rám, ami nekem fontos. közösen akarjuk egymás sikerét. Ő a fogyásomét és a vállalkozásáét. Sok jó ötletet ad és önzetlen segítséget, ami engem segít. Hétvégén az Aldiban akciós lesz a cottage cheese, amit emlegetett, felajánlott, hogy hoz belőle, mert neki útba esik. Spontán apróság, de nekem ezek a fontosak.
Étkezésben szeretném többször visszacsempészni a túrót, mert a sok zöldség mellett kész felüdülés az íze jó emlékeket ébreszt. Zsázsát nem tudtam beszerezni, ami a fűszernövény lenne, így az intenzívebb zellerrel és a póréhagymával eszem együtt, aminek nem semleges az íze.( a pórét együtt szoktam főzni a hússal, így átvesz egy kezeset és a póréhagymaszósszal jobb az íze.)
Jellemző a konyhai tudásomra, hogy amit én párolásnak hittem, arról kiderült, hogy főzés. a pároláshoz spéci betét kell és nem érintkezhet vízzel, csak a gőz haladhat át rajt. A zöldség ezzel is elkészül, mondták nekem. A spájz alsó polcán fel is fedeztem, hogy ott várakozik egy összehajtható típus, amit egyszer megvettem. Kipróbálom! Gyors karfiolpucolás és már dobáltam is bele a rózsákat és a csirkemellet.Zubogott a víz, kezdtem párolni. Annyira elmerültem a blogolásban, hogy egyszer csak észbe kaptam, hogy egy óra elment. Még jó, hogy a főzés előtt mindig kinyitom az ablakot, mert nagyon bepárásodik másként a lakás. Ez volt az oka, hogy odataláltam a konyhára, de szag alapján is mehettem volna. Ez igazán fitness ebéd lett! Támogattam a már haldokló szénbányászatot. Mindent a feléig lekapartam, mert fekete bevonat képződött rajta. Utána még egy kör izomfejlesztés jött a lábas és a főzőbetét sikálásával. Szerintem teljesen ledolgoztam a vacsorát.
Lefekvés előtt még maradt a sós íz. Féltem tőle, mert ma még nem próbált íz volt soron a paradicsomleves. Imádom a paradicsomot, de nagy savat csinál nekem. Megszaglásztam a tasakban a port, megnéztem a színét is. Vegyész nem lett volna alaposabb nálam. Kata ajánlotta, hogy hideg vízzel készítsem el. Megcsináltam. Két éve egy hétig gaspacho-n éltem, ez ugrott be rögtön. A spanyol hideg paradicsomleves, de a színe miatt nem tudtam elvonatkoztatni az őrölt paprikától, amit utálok. Hát, nem lesz a kedvencem! Utána égett a gyomrom, büfiztem és reggel nagyon éhesen ébredtem. Ez nekem maximum nyáron játszik szomjoltónak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése